Cristina Andreu No hi ha comentaris

APAC us convida a participar al Global Action Day

Global Action Day és una iniciativa que vol destacar la necessitat urgent d’ajuda del sector dels Events en viu. Aquest 30 de setembre, a partir de les 20:00h, molts llocs del món s’il·luminaran de vermell i es faran projeccions i instal·lacions d’art úniques sota el lema #totsjunts.

L’objectiu de la jornada és ampliar el caràcter representatiu dels espectacles i events, mostrant una pinzellada de la creativitat artística que aquest sector aporta a la societat.

Des de la Federació de la Indústria Audiovisual i Events, FIAVE, i l’APAC us animem a unir-vos a aquesta iniciativa global. Comparteix en les teves xarxes entre les 20:00 i les 23:00h d’avui les teves imatge i no oblidis posar els hastags oficials:

#WeMakeEvents
#HacemosEventos
#StandAsOne
#LightItInRed

Per més informació sobre el Global Action Day cliqueu aquí.

Més informació sobre el moviment Red Alert aquí.

apac.cat No hi ha comentaris

Mobilització Alerta Roja el 17 de setembre a Catalunya

Com ja us hem anat informant anteriorment, l’APAC forma part de la taula sectorial que integra el moviment #Redalert, que ha sortit de la unió de les associacions i professionals del sector per donar visibilitat a la situació que viu la indústria de l’Espectacle i els Esdeveniments.

Aquest moviment s’ha materialitzat sota la campanya #alertaroja #hacemos eventos, que en una primera fase s’ha concretat en mobilitzacions a 28 ciutats de l’Estat Espanyol, que es faran simultàniament el 17 de setembre. A Catalunya es faran a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona.

L’objectiu és instar al Govern estatal i a totes les administracions públiques perquè adoptin mesures urgents per garantir la supervivència del sector. Unes mesures que passarien per la creació d’una taula sectorial on es defineixin les necessitats del sector.

Tot aquest moviment està basat en #wemakeevents #redalert iniciat per PLASA. A Catalunya està recolzat per la nostra entitat, APAC i també per APPORTE, ATECAT. MUTE, FECALON, PEATE i TECNICAT, a més d’empreses i tècnics que no pertanyen a cap associació.

L’acte del 17 de setembre consistirà en una concentració estàtica de persones, que es farà garantint els protocols necessaris per evitar el risc de contagi entre els participants. També s’il·luminaran de vermell les façanes d’edificis emblemàtics de cada ciutat.

Els preparatius de l’acte s’iniciaran a les 14:00h, quan es tallarà el trànsit per seguretat.  A les 20:00h és l’hora fixada per l’arribada als punts de trobada dels assistents. L’acte es farà de 21:30h a 22:00h.

  • L’acte de Barcelona es farà a l’Avinguda de la reina Maria Cristina i es preveu la participació d’uns 500 tècnics.
  • L’acte de Girona es farà a la Plaça de la Copa, situat als Jardins de la Devesa
  • L’acte de Lleida es farà davant de la Llotja de Lleida
  • L’acte de Tarragona es desenvoluparà davant de la Catedral de Tarragona.

 

COM PUC PARTICIPAR?

Es pot participar aportant material o oferint fer alguna de les tasques d’il·luminació i video-projecció que es detallen a la documentació que us adjuntem. També es pot participar presencialment a la mobilització (imprescindible inscripció prèvia). A més, podeu il·luminar la façana de l’empresa o lloc de treball en vermell i pujar la fotografia a les xarxes amb el hastag #alertaroja #wemakeevents.

Per inscriure’s a la mobilització es podrà fer a través de la web www.alertarojaeventos.com a partir de l’11 de setembre a través d’una app.

Per oferir col·laboració a Barcelona cliqueu en aquest enllaç: https://forms.gle/V9UDUWT9rxE4HRKM6

Per col·laborar amb Lleida, Tarragona o Girona contacteu amb els responsables de zona, que trobareu als documents annexos.

 

PER AMPLIAR INFORMACIÓ

Podeu ampliar tota aquesta informació en els documents que us adjuntem a continuació:

Document d’informació de la mobilització a Catalunya

Comunicat de premsa

Cartell genèric de l’acte

Us podeu descarregar els logotipis, i els hagstags a la web oficial: www.alertarojaeventos.com

apac.cat No hi ha comentaris

El manifest #Alertaroja reclama mesures urgents per al rescat del sector

Com us vam avançar fa uns dies, l’APAC s’ha adherit a la campanya #wemakeevents #hacemoseventos #alertaroja, que vol donar visibilitat a la situació preocupant del sector davant la manca de reconeixement d’una vulnerabilitat clara, així com d’ajudes concretes per part del Govern.

Aquest moviment insta al Govern de l’Estat a prendre mesures urgents en les pròximes setmanes per garantir la supervivència del sector, a més de crear una mesa sectorial que defineixi les necessitats del col·lectiu i que doni prioritat a la regulació a través de la negociació d’un conveni colectiu sectorial d’àmbit nacional.

Podeu consultar el manifest aquí.

Us convidem a registrar-vos  a la web www.alertarojaeventos.com per estar al dia de totes les novetats de la campanya #alertaroja i al voltant de la mobilització prevista el 17 de setembre.

Cristina Andreu No hi ha comentaris

El PROCICAT aprova el procediment i els criteris per a activitats culturals

Els Ajuntaments poden, amb l’autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT, habilitar espais adequats que facin possible el desenvolupament excepcional d’activitats culturals, tant en recintes tancats com en espais a l’aire lliure.

En la sessió del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) del 20 de juliol a la tarda, s’han aprovat uns procediments i uns criteris per l’aplicació de la norma que establia el cessament amb condicions de l’activitat cultural, i que es contenia en les resolucions SLT/1746/2020 de 17 de juliol i SLT/1747/2020, de 18 de juliol per contenir el brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 en alguns municipis.

En la prohibició general, la norma indica que els ajuntaments poden, amb l’autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT, habilitar espais adequats sempre que es respectin les mesures de protecció individual i col·lectiva amb hora concertada i registre de dades de contacte.

Durant la sessió d’ahir del PROCICAT s’han establert els procediments i uns criteris perquè els ajuntaments puguin tramitar l’habilitació que es contempla en la resolució. Aquest procediment indica que cal que les activitats culturals hagin estat prèviament valorades i validades pels ajuntaments, per tal d’assegurar que compleixen els objectius descrits i que es duen a terme en les condicions de seguretat que es prescriuen en els plans sectorials que els són d’aplicació, i que han estat aprovats pel PROCICAT. Una vegada, obtinguda la validació municipal el propi Ajuntament ha de trametre la sol·licitud al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT).

Pel que fa als criteris que ha establert per a l’autorització de les activitats, aquests prioritzen l’ús d’equipaments culturals per a les seves activitats habituals, especialment en els casos que es prevegin mecanismes per facilitar l’assistència de persones vulnerables a efectes de la COVID-19, o per necessitat pels efectes de la calor, i d’acord a les mesures que preveuen els plans sectorials del sector cultural per a l’etapa de represesa, per a les quals els ajuntaments hauran de fer un seguiment i control.

També prioritzen les activitats culturals temporals o extraordinàries quan es realitzin a l’aire lliure i en format assegut permanent, i amb les mateixes condicions abans indicades per als equipaments culturals.

Més informació aquí.

Cristina Andreu No hi ha comentaris

L’APAC convoca una marxa lenta per defensar la supervivencia del sector

#FEM VISIBLE LA INDÚSTRIA INVISIBLE

Amb aquesta acció protesta, l”APAC vol reclamar que le administracions reconeguin el sector de la indústria de l’espectacle com un sector especialment vulnerable, com s’ha fet amb amb la cultura, la hostaleria o el turisme, sectors afin al sector de l’audiovisual.  I que destinin ajudes per garantir la seva supervivència.

Comunicat de l’APAC amb les dades necessàries per participar a la marxa lenta dilluns 15 de juny:

OBJECTIU

El principal objectiu de la reivindicació és tenir més ressò mediàtic per tal de poder fer més VISIBLE el nostre sector i així fer que les accions de pe.cions d’ajudes concretes que s’estan duent a terme amb l’administració prenguin més rellevància, ja que creiem que són Claus per la supervivència del sector en general.

El sector consta de les Empreses que representen Fabricants i Distribuïdors, empreses que ofereixen els Serveis i Lloguer de material de SO, LLUM, AV, ESCENARIS, RIGGERS, ESCENOGRAFIA, BACKLINE… així com personal tècnic del sector en general, sense distinció del tipus de règim contractual en què es trobin, i els serveis de proveïdors vinculats com són els Generadors Elèctrics, Transports, Seguretat i Control d’accés, en fi tots aquells que no sortim en primer pla en escena, indistintament del tipus d’esdeveniment, cultural o corporatiu, però que sense nosaltres no es podria dur a terme aquesta activitat.

DESENVOLUPAMENT DE LA MARXA LENTA VEHICLES

La intencionalitat de l’acció és ser poc invasiva i molesta als altres sectors de la societat, entenem que la situació és complicada per tothom i són moments durs per molts altres sectors també, i volem respectar i interferir poc en aquells que sí que poden desenvolupar la seva activitat, tot i això som conscients que durant unes hores interferirem en la seva activitat i demanem disculpes per endavant, però tenim dret a fer la nostra reivindicació per trobar una solució concreta al sector, perquè ara mateix correm el perill de desaparèixer.

El fet de fer la concentració amb vehicles és perquè està prohibida per R.D. la concentració de persones massivament, i entenem que seria complicat controlar les mesures que hi ha al respecte, per això proposem la marxa lenta de vehicles, tenim clar que no és l’acció més sostenible mediambientalment però ara per ara és la que ens és possible de controlar.

A la marxa podem anar-hi amb els vehicles comercials de les nostres empreses, furgonetes, camionets, amb una limitació de fins a 12Tn MMA, molts dels vehicles estan serigrafiats amb els logotips de les nostres empreses, i això donarà més vistositat a la marxa. També es poden adherir vehicles particulars, cotxes, motos, bicis, dels nostres treballadors de plantilla, dels autònoms i en generals de tothom que tingui una vinculació amb la nostra activitat i vulgui prendre’n part.

Al capdavant de la marxa tindrem un camió escenari retolat amb la imatge de la marxa i equipat amb so, on estem pendents de si tindrem actuació d’algun grup musical o potser tindrem música enllaunada durant el trajecte. A l’arribar davant de la delegació del Gobierno Español utilitzarem l’equipament de so per poder llegir el manifest i fer posterior entrega.

Un cop acabada aquesta acció donarem per acabada i dissolta la marxa lenta i l’acció reivindicativa.

Per a que la imatge de l’acció sigui el més visible possible us fem arribar l’ enllaç del logotip per a poder imprimir-la i posar-la al vostre vehicle de la manera que mes us convingui.

Volem evitar qualsevol connotació política de l’acció per a ser el màxim d’inclusiu possible amb les diferents sensibilitats que poden haver-hi al sector i per això recomanem no portar banderes o simbologia que tingui denotació política.

VULL APUNTAR-ME

Inscriu-te a la marxa lenta al següent enllaç.

LA PERFORMANCE

A la marxa es recomana anar amb la samarreta de l’empresa amb la qual treballes, o amb la que més treballes, et sents més còmode, et representa, etc. normalment de color negre, que és com se’ns coneix en els bolos, per això proposem de fer una senzilla i ràpida performance, vine a la marxa una samarreta negra i durant la lectura del manifest ens la canviem per una de blanca que podem per exemple portar a sota, d’aquesta manera creiem que reforçarem el missatge del nostre “claim” fer visible lo invisible, anem del negre al blanc, aquesta acció la podem portar a terme durant la lectura fora del cotxe perquè prengui més notorietat.

RIDER TÈCNIC:

1 SAMARRETA NEGRA, si és de color no passa res. Pot contenir el logotip de l’empresa que vulguis, representis, o et sentis més còmode.

1 SAMARRETA BLANCA, ídem de la negra.

1 VEHICLE. Cotxe particular, d’empresa, Pick-up, Furgoneta, camioneta, Vehicle industrial, moto, bici, etc. fins a un màxim de 12Tn MMA

1 Benzina suficient per no quedar-te tirat a mig recorregut

1 Gana de col·laborar i ajudar al sector a sobreviure

I recorda portar els teus EPI’s per la Covid-19

EL TIMMING: DATA, HORARI I RECORREGUT

DATA: dia 15 de Juny 2020

HORA I LLOC CONVOCATÒRIA: 8.00h a 9.00h del matí a l’aparcament de darrere el Palau Sant Jordi, Montjuïc, Barcelona.

Inici marxa lenta vehícles a les 10.00h

RECORREGUT:

Punt de concentració: Aparcaments de terra a l’entrada del Club St. Jordi (Palau St. Jordi)

Vehicles grans al descampat sense arbres, vehicles petits i particulars a l’aparcament amb arbres.

Sortida i recorregut inicial

AV. Maria Cristina-Plaça Espanya-Gran Via Corts Catalanes (carrils centrals)

Gran via de les Corts Catalanes fins al carrer Girona

Carrer Girona fins al carrer Mallorca

Final del recorregut al carrer de Mallorca amb la lectura del manifest davant la seu de la Delegació del Govern d’Espanya

Podeu llegir el manifest aquí CATALÀ.

Podeu llegir el manifest aquí CASTELLÀ.

apac.cat No hi ha comentaris

El Consell de Treball, Econòmic i Social presenta l’informe “El treball autònom col·lectiu”

L’informe “El treball autònom col·lectiu” del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, el CTESC, té com a finalitat estudiar les formes de treball autònom que s’exerceixen de manera col·lectiva, sovint sota la forma jurídica d’una societat.

Aquest informe n’identifica els trets definitoris i classifica les formes societàries que hi encaixen. A més, presenta una primera quantificació del treball autònom col·lectiu i explora les principals potencialitats i els riscos associats , així com  els  reptes a que s’afronta.

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, CTESC, presentarà l’informe el pròxim 16 de gener en el marc d’una Jornada que inaugurarà el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Durant la sessió s’informarà de les principals conclusions de l’estudi, així com de les vint-i-dues recomanacions, consensuades pels agents socials que participen al CTESC.

Podeu ampliar la informació aquí.

Presentació de l’informe “El treball autònom col·lectiu”

DIA: 16 de gener
HORA: 12h
LLOC: Sala de Plens del CTESC, Diputació, 284. 1a planta de Barcelona

apac.cat No hi ha comentaris

Concurs per la contractació de serveis tècnics per la Nit de l’Empresari

Des del Departament de Comunicació de la Cecot es convoca un concurs públic per la contractació dels serveis de suport audiovisual per l’esdeveniment Nit de l’Empresari, on es fa el lliurament dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial.

Enguany, la Nit de l’Empresari tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1, 08013 Barcelona) el proper dimarts 22 d’octubre de 2019.

La data límit de presentació de propostes serà el dijous 25 de juliol (15:00h). Cal enviar les propostes al correu comunicacio@cecot.org

Podeu consultar les bases aquí

apac.cat No hi ha comentaris

Es convoquen les subvencions per col·laborar amb les sales privades

Fins el 5 de juny es poden presentar les sol·licituds per les subvencions per col·laborar amb les sales privades de Catalunya per donar suport a l’exhibició d’espectacles d’arts escèniques, que convoca l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Es pot optar a les següents subvencions:

  • Teatres de fins a 400 localitats, amb una dotació màxima de 460.000 euros
  • Teatres de més de 400 localitats, amb una dotació màxima de 256.500 euros.

Més informació aquí

apac.cat No hi ha comentaris

Revisió de la normativa europea d’il·luminació

La comissió Europea està revisant la directiva europea d’il·luminació, EU1194/2012 dins el Pla de Treball de Eco-disseny del Directori d’Energia de la UE. Aquesta legislació proposa que a partir de setembre de 2020 només s’autoritzarà la venda a la Unió Europea dels instruments d’il·luminació que tinguin un determinat nivell d’eficiència energètica. Això podria tenir conseqüències greus pel sector perquè s’haurien de canviar les infraestructures i els estocs d’il·luminació a tots els teatres europeus.

Segons la plataforma ALD, The Association Lighting Designers, fins i tot si els teatres poguessin assumir econòmicament el canvi, el nivell d’eficiència marcat es tant elevat que en l’actualitat no hi ha productes capaços d’acomplir-lo. Per això, aquesta entitat ha engegat una campanya #SaveStageLighting, a la que dona suport l’entitat Asociación de Autores de Iluminación. Fins el 7 de maig es pot signar la petició perquè la nova normativa reculli una excepció pel sector de l’espectacle com inclou la normativa vigent a Europa (EU11942012).

Firmar la petició: https://www.change.org

 

Actualment, aquesta legislació es troba en període de consulta pública fins dilluns 7 de maig.