apac.cat No hi ha comentaris

El Consell de Treball, Econòmic i Social presenta l’informe “El treball autònom col·lectiu”

L’informe “El treball autònom col·lectiu” del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, el CTESC, té com a finalitat estudiar les formes de treball autònom que s’exerceixen de manera col·lectiva, sovint sota la forma jurídica d’una societat.

Aquest informe n’identifica els trets definitoris i classifica les formes societàries que hi encaixen. A més, presenta una primera quantificació del treball autònom col·lectiu i explora les principals potencialitats i els riscos associats , així com  els  reptes a que s’afronta.

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya, CTESC, presentarà l’informe el pròxim 16 de gener en el marc d’una Jornada que inaugurarà el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. Durant la sessió s’informarà de les principals conclusions de l’estudi, així com de les vint-i-dues recomanacions, consensuades pels agents socials que participen al CTESC.

Podeu ampliar la informació aquí.

Presentació de l’informe “El treball autònom col·lectiu”

DIA: 16 de gener
HORA: 12h
LLOC: Sala de Plens del CTESC, Diputació, 284. 1a planta de Barcelona

apac.cat No hi ha comentaris

Concurs per la contractació de serveis tècnics per la Nit de l’Empresari

Des del Departament de Comunicació de la Cecot es convoca un concurs públic per la contractació dels serveis de suport audiovisual per l’esdeveniment Nit de l’Empresari, on es fa el lliurament dels Reconeixements Cecot al Progrés Empresarial.

Enguany, la Nit de l’Empresari tindrà lloc al Teatre Nacional de Catalunya (Plaça de les Arts, 1, 08013 Barcelona) el proper dimarts 22 d’octubre de 2019.

La data límit de presentació de propostes serà el dijous 25 de juliol (15:00h). Cal enviar les propostes al correu comunicacio@cecot.org

Podeu consultar les bases aquí

apac.cat No hi ha comentaris

Es convoquen les subvencions per col·laborar amb les sales privades

Fins el 5 de juny es poden presentar les sol·licituds per les subvencions per col·laborar amb les sales privades de Catalunya per donar suport a l’exhibició d’espectacles d’arts escèniques, que convoca l’Institut Català de les Empreses Culturals.

Es pot optar a les següents subvencions:

  • Teatres de fins a 400 localitats, amb una dotació màxima de 460.000 euros
  • Teatres de més de 400 localitats, amb una dotació màxima de 256.500 euros.

Més informació aquí

apac.cat No hi ha comentaris

Revisió de la normativa europea d’il·luminació

La comissió Europea està revisant la directiva europea d’il·luminació, EU1194/2012 dins el Pla de Treball de Eco-disseny del Directori d’Energia de la UE. Aquesta legislació proposa que a partir de setembre de 2020 només s’autoritzarà la venda a la Unió Europea dels instruments d’il·luminació que tinguin un determinat nivell d’eficiència energètica. Això podria tenir conseqüències greus pel sector perquè s’haurien de canviar les infraestructures i els estocs d’il·luminació a tots els teatres europeus.

Segons la plataforma ALD, The Association Lighting Designers, fins i tot si els teatres poguessin assumir econòmicament el canvi, el nivell d’eficiència marcat es tant elevat que en l’actualitat no hi ha productes capaços d’acomplir-lo. Per això, aquesta entitat ha engegat una campanya #SaveStageLighting, a la que dona suport l’entitat Asociación de Autores de Iluminación. Fins el 7 de maig es pot signar la petició perquè la nova normativa reculli una excepció pel sector de l’espectacle com inclou la normativa vigent a Europa (EU11942012).

Firmar la petició: https://www.change.org

 

Actualment, aquesta legislació es troba en període de consulta pública fins dilluns 7 de maig.

apac.cat No hi ha comentaris

Seminari Vectorworks Spotlight organitzat per Albadalejo

Capçalera

Iluminación Albadalejo, entitat sòcia de l’APAC, organitza un seminari Vectorworks Spotlight

El passat dimarts, 25 d’abril, Albadalejo va organitzar a les instal·lacions de l’Auditori de Barcelona un seminari introductori de Vectorworks Spotlight.

Read more

apac.cat No hi ha comentaris

L’APAC col·labora en la visita de la directora general de la Inspecció de Treball de la Generalitat a la Cecot

  • Amb l’objectiu de controlar l’ús dels contractes a temps parcial el Govern va posar en marxa, a finals de 2016, una mesura que la patronal considera que torna a penalitzar les pimes incrementant els seus costos i afectant directament el seu clima laboral.
  •  La preocupació per part del teixit empresarial sobre la inseguretat jurídica que està generant aquesta instrucció de treball ha quedat palès en l’assistència de més de dues-centes persones a una sessió amb Ma Luz Bataller, directora general de la Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya.
  •  Segons el sondeig realitzat pel Club Cecot RH, el 59% de les empreses que han respost  afirma que la instrucció incrementa la càrrega burocràtica i un 23% que malmet el clima laboral i afecta la confiança entre empresaris i treballadors.

Read more

apac.cat No hi ha comentaris

Curs bàsic de llum

 

Si t’interresa el món de la llum, els dies 20,21,22 d’abril hem preparat un curs

CUrs basic de llum

apac.cat No hi ha comentaris

Calçotada APAC

l’APAC dimecres 30 de març vàrem fer una trobada per celebrar conjuntament una calçotada.