Cristina Andreu No hi ha comentaris

Els Ajuntaments poden, amb l’autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT, habilitar espais adequats que facin possible el desenvolupament excepcional d’activitats culturals, tant en recintes tancats com en espais a l’aire lliure.

En la sessió del Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) del 20 de juliol a la tarda, s’han aprovat uns procediments i uns criteris per l’aplicació de la norma que establia el cessament amb condicions de l’activitat cultural, i que es contenia en les resolucions SLT/1746/2020 de 17 de juliol i SLT/1747/2020, de 18 de juliol per contenir el brot epidèmic de la pandèmia de la COVID-19 en alguns municipis.

En la prohibició general, la norma indica que els ajuntaments poden, amb l’autorització prèvia del Comitè de Direcció del PROCICAT, habilitar espais adequats sempre que es respectin les mesures de protecció individual i col·lectiva amb hora concertada i registre de dades de contacte.

Durant la sessió d’ahir del PROCICAT s’han establert els procediments i uns criteris perquè els ajuntaments puguin tramitar l’habilitació que es contempla en la resolució. Aquest procediment indica que cal que les activitats culturals hagin estat prèviament valorades i validades pels ajuntaments, per tal d’assegurar que compleixen els objectius descrits i que es duen a terme en les condicions de seguretat que es prescriuen en els plans sectorials que els són d’aplicació, i que han estat aprovats pel PROCICAT. Una vegada, obtinguda la validació municipal el propi Ajuntament ha de trametre la sol·licitud al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT).

Pel que fa als criteris que ha establert per a l’autorització de les activitats, aquests prioritzen l’ús d’equipaments culturals per a les seves activitats habituals, especialment en els casos que es prevegin mecanismes per facilitar l’assistència de persones vulnerables a efectes de la COVID-19, o per necessitat pels efectes de la calor, i d’acord a les mesures que preveuen els plans sectorials del sector cultural per a l’etapa de represesa, per a les quals els ajuntaments hauran de fer un seguiment i control.

També prioritzen les activitats culturals temporals o extraordinàries quan es realitzin a l’aire lliure i en format assegut permanent, i amb les mateixes condicions abans indicades per als equipaments culturals.

Més informació aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *